Politiezone Montgomery onthult nieuwe wijkantenne en motoren

De politiezone Montgomery is een antenne rijker, in samenwerking met de Université Catholique de Louvain (UCL) en de universitaire ziekenhuizen Saint-Luc. Verder veranderen de openingsuren van de commissariaten, nu wijkhuizen genaamd, en kocht de zone ook unieke motoren.

Het is de eerste keer dat de Franse Gemeenschap een politiepost van vijf 'campusflikken' opent. De agenten zullen ter beschikking staan van meer dan 25.000 mensen: de studenten van de UCL, de patiënten van de Universitaire ziekenhuizen Saint-Luc, en de lokale wijkbewoners.

Naast de nieuwe politieantenne, zullen er dagelijks ook meer lokale veiligheidspatrouilles bijkomen. Die moeten onder andere diefstallen aanpakken.

Ook de openingsuren van de commissariaten – nu 'politiehuizen' genaamd omdat die 'vriendelijker klinken tegenover de burger' – veranderen. De politiehuizen zullen ’s nachts, tussen 22 uur en 7 uur, hun deuren sluiten omdat werd vastgesteld dat de burgers er 's nachts zelden komen. Alleen het commissariaat in Etterbeek blijft 's nachts open.

Stapvoets tempo

Bovendien wordt ook een motorbrigade van vijf politieagenten in het leven geroepen die sneller ter plaatse kan zijn bij mobiliteitsproblemen.

Tot slot heeft het politiekorps als eerste van alle Belgische politiediensten vijf motoren met drie wielen aangekocht. Laat je verbeelding niet op hol slaan: het zijn geen trikes. De motoren hebben twee wielen aan de voorkant, waardoor ze veel trager en stabieler kunnen rijden. Deze driewielers vergemakkelijken zo het beveiligen van optochten en marsen, die in stapvoets tempo plaatsvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?