Het politiekantoor aan Graaf van Vlaanderen in Sint-Jans-Molenbeek

Politiezone West schreef voorbije maand 1.188 coronaboetes uit

EDB
© BRUZZ
18/12/2020

In de afgelopen maand deelde politiezone Brussel-West 1.188 coronaboetes uit. De meerderheid daarvan had betrekking op het niet naleven van het samenscholingsverbod of het niet respecteren van de avondklok. De meerderheid van de ondernemingen lijkt de opgelegde maatregelen goed na te leven.

In de afgelopen maand werden opnieuw 1.188 coronaboetes uitgedeeld in politiezone Brussel-West, die de gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Ganshoren, Koekelberg, Jette en Sint-Agatha-Berchem omvat. Dat brengt het totaal aantal vaststellingen tussen 13 maart en 30 november 2020 op 7.459 processen-verbaal.

De meerderheid van die overtredingen had betrekking op het niet naleven van het samenscholingsverbod (2.184), het niet respecteren van de avondklok (1.908) en de verplichting voor het dragen van het mondmasker (839, waarvan 395 op het openbaar-vervoer).

Brave handelszaken

Voor de horeca en handelszaken werden in totaal slechts 62 overtredingen vastgesteld. De overgrote meerderheid van de ondernemingen blijkt de opgelegde maatregelen goed na te leven, klinkt het.

In een persbericht laat de politiezone weten dat er blijvend wordt ingezet op het beschermen van de volksgezondheid en haar inwoners in de strijd tegen het coronavirus. “De cijfers in het Brussels gewest blijken voorlopig gunstiger te evolueren dan in de rest van het land. Wij zullen ons steentje blijven bijdragen om dit zo te houden,” aldus de zone.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , coronaboetes , politiezone West

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni