© vtm

Pop-uprestaurant van VTM gearriveerd aan Vismarkt

© brusselnieuws.be
03/03/2015

Maandagochtend is de opbouw van een tijdelijk restaurant aan de Pantsertroepensquare bij de Vismarkt begonnen. Net als vorig jaar is Brussel een van de vijf steden waar het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant zijn tenten opslaat. De handelaars uit de buurt zijn opgetogen.

Zeven vrachtwagens, van het type ‘uitzonderlijk vervoer’, brachten de tijdelijke constructie op haar eindbestemming op het einde van de Vismarkt. De handelaars rond het plein zijn alvast tevreden met de komst van het 16 ton zware bouwwerk. “Ik vind het een heel goed initiatief van VTM”, zegt Marc Withofs, vertegenwoordiger van de lokale handelaars. “Hopelijk zullen veel nieuwe mensen de weg vinden naar de Vismarkt.”

“Het is wel jammer dat we niet betrokken zijn bij de keuze voor de exacte locatie van het restaurant. Dat staat nu aan het begin van het plein, wij hadden het pop-restaurant liever in het midden gezien. Daar is veel meer plaats”, weet Withofs.

De Brusselse Raad voor Leefmilieu (Bral) uitte enkele weken geleden al zijn ongenoegen over de komst van het VTM-project omdat het de openbare ruimte inpalmt.

In het televisieprogramma Mijn Pop-uprestaurant nemen vijf koppels het tegen elkaar op vanuit de keuken van hun tijdelijke eettent. De winnaar krijgt 100.000 euro. Voor wie de afvalrace wil volgen: vanaf dinsdag 17 maart is hij elke dinsdag en donderdag te volgen op VTM.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie