Premetrorijder had gedronken

© Fireboy

De Range Rover die maandagavond een dolle rit maakte op de sporen van de Brusselse premetro is weggesleept. De bestuurder had gedronken, en zal een stevig bedrag moeten betalen aan de MIVB. Daar komt mogelijk nog een boete bij. Het tramverkeer verloopt ondertussen weer normaal.

Het is nog niet duidelijk waarom de bestuurder kilometers bleef doorrijden terwijl zijn banden al helemaal kapot waren. De man werd uit zijn auto gehaald door de spoorwegpolitie en legde een positieve ademtest af. Hij is zijn rijbewijs alvast kwijt voor twee weken, meldt het Brussels parket.

"Ach, ik heb een goeie omnium", zou de man geroepen hebben. De bestuurder wou zijn auto aanvankelijk niet verlaten, en is door de politie meegenomen voor verhoor. Zelfs als hij geen boete moet betalen zullen de kosten nog hoog oplopen.

"Mensen die de MIVB hinderen moeten een vergoeding betalen, daar hebben we overeenkomsten over met verzekeraars", zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. "Hoeveel dat precies is hangt af van de duur van de onderbreking en het vervoermiddel. De verzekering van de man gaat hier dus moeten tussenkomen."

Schade
De schade aan de MIVB-infrastructuur lijkt op het eerste zicht beperkt. Maar ooggetuigen hebben wel gemeld dat de middenreling in de stations beschadigd is. De onderbreking van het tramverkeer duurde ongeveer vijf uur, van 20 uur tot 1 uur. Het voertuig werd weggesleept naar halte Lemonnier, en kon toen weer bovengronds gebracht worden.

De premetrorijder reed binnen voor de halte Albert, en kwam vijf haltes verder tot stilstand in het Zuidstation. Het tramverkeer was daardoor onderbroken. Niemand raakte gewond.

(Beelden via Frontnews)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?