Zorgpersoneel keert premier Sophie Wilmès (MR) de rug toe.

Premier Wilmès kil onthaald aan Brussels ziekenhuis

© Belga
17/05/2020

Premier Sophie Wilmès (MR) heeft zaterdag verschillende ziekenhuizen bezocht om haar steun te betuigen aan het gezondheidspersoneel. De ontvangst was eerder kil, om het vriendelijk te stellen, aan het universitaire ziekenhuis Sint-Pieter in Brussel, zo hebben Franstalige media bericht.

Personeelsleden van het Brusselse ziekenhuis vormden een erehaag met de rug gekeerd naar premier Wilmès en haar delegatie. Volgens de socialistische vakbond namen een honderdtal verplegers, artsen, logistiek medewerkers, kuis- en administratief personeel en brandweerlui deel aan de symbolische actie.

De sector heeft een aantal koninklijke besluiten om mogelijk personeel op te vorderen in geval van nood slecht onthaald. De verpleegkundigen zijn van oordeel dat ze voldoende inspanningen hebben geleverd en zich voldoende beschikbaar hebben getoond tijdens de hele gezondheidscrisis. Het zorgpersoneel eist bovendien - sedert maanden - een herwaardering van hun beroep.

De eerste minister zei dat ze was gekomen om een "boodschap van verzoening" te brengen. "Iedereen is op de hoogte van de benarde situatie van het ziekenhuispersoneel. Die was er voor de crisis en de moeilijkheden zijn er door toegenomen", gaf ze toe aan de RTBF. "Ik kan me niet voorstellen dat de periode na de crisis wordt herleid tot wat hiervoor was. Het zal nodig zijn om het beroep van verpleegkundige structureel te herwaarderen. Dat is een zekerheid."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , sophie wilmès , zorgpersoneel , werkdruk verpleegkundigen , coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni