Prijs voor Brussels Boxing Academy als 'tegengif voor radicalisering'

© Marc Gysens

De Franstalige mensenrechtenliga Ligue des droits de l'Homme (LDH) heeft zaterdagavond zijn prijs Régine Orfinger-Karlin, een geldprijs van 1.000 euro, uitgereikt aan de Brussels Boxing Academy. Die fungeert ''door zijn werk met jongeren uit moeilijke wijken als een antigif voor radicalisering'.

Dat doet de boksclub volgens de mensenrechtenliga door die jongeren toe te laten samen aan sport te doen, ''iets wat de sociale banden versterkt en hun zelfvertrouwen opkrikt''.  

''Op het moment dat de overheidsmaatregelen tegen radicalisering vooral, misschien zelfs volledig focussen op het veiligheidsaspect, investeert de ploeg van de Brussels Boxing Academy vooral in jongeren om hun vertrouwen en emancipatie te vergroten door sport'', schrijft de mensenrechtenliga. 

Ze wou de prijs uitreiken aan de boksclub om ''jongeren uit moeilijke wijken die vooruit willen geraken, aan te moedigen, en zo een uppercut te geven aan clichés en stereotypes die over hen de ronde doen''.

De Brussels Boxing Academy bestaat sinds 2003. Vier professionele trainers, onder wie een coach die de jongeren op sociaal vlak opvolgt, ontvangen elke week tussen de 300 en 400 jonge bokser(tje)s in het centrum van de stad. De BBA is lid van jeugdwerking D'Broej.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?