Prins Laurent zet Winterplan voor daklozen en dier stop

© Photonews
| Prins Laurent op bezoek bij een daklozenopvang in Ukkel.

De Stichting Prins Laurent heeft haar Winterplan, dat daklozen met een gezelschapsdier gratis opvang bood, met onmiddellijke ingang stopgezet. Een opvoeder en een dakloze raakten besmet met het coronavirus.

De Stichting Prins Laurent organiseert sinds 2012 het Winterplan. Honderden daklozen met een gezelschapsdier krijgen toegang tot een bed, een douche en drie maaltijden per dag. Dit jaar vond het Winterplan, dat loopt van februari tot mei, plaats in Ukkel.

In verwarmde containers konden er tot maximaal 18 mensen terecht met hun dier, meestal een hond. De opvang is gratis en wordt omkaderd door opvoeders en maatschappelijk werkers. Naast het aanbieden van een slaapplaats verleent de Stichting ook medische verzorging aan de beestjes.

Hygiƫne

Maar de Stichting zal het Winterplan stopzetten, schrijft de krant Het Nieuwsblad. Een van de begeleiders en een dakloze zijn ziek geworden. Daarnaast is gebleken dat de hygiƫnische voorzorgsmaatregelen steeds moeilijker konden worden gehandhaafd.

Eerder deze week moest de Stichting ook al haar vijf dierenklinieken door het coronavirus sluiten. Kansarme mensen die bij de Stichting staan ingeschreven, kunnen in geval van uiterste nood met hun gezelschapsdier wel nog terecht door tussen 9 en 12 uur te bellen naar het noodnummer 0487/07.87.27.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?