Prinses Astrid en premier Wilmès heropenen maandag de deuren van het Atomium

© Niels Mickers

Het Atomium heropent maandag 1 juni officieel de deuren voor het publiek en dat doet het in aanwezigheid van onder meer prinses Astrid, prins Lorenz en premier Sophie Wilmès (MR). Het Atomium hoopt dat zoveel mogelijk Belgen het emblematische gebouw komen ontdekken in de komende maanden.

Het Atomium heeft net zoals de andere culturele instellingen en musea zwaar te lijden onder de coronacrisis en de verplichte sluiting van de afgelopen weken. De raad van bestuur richt zich voor het boekjaar 2020 op een verlies van 3 miljoen euro. In de afgelopen jaren maakten de Belgen 30 procent uit van de bezoekers in het Atomium en daarom worden de landgenoten nu uitgenodigd om hun erfgoed dicht bij huis te herontdekken.

"Net zoals na de aanslagen van 2015 en 2016, zal dit publiek als eerste het meest Belgische van onze gebouwen opnieuw kunnen ontdekken. En de mensen zullen daarbij bijzonder in de watten gelegd worden", klinkt het bij het Atomium.

Om de heropening officieel te vieren zakken prinses Astrid, prins Lorenz, premier Sophie Wilmès, Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en Brussels schepen van Cultuur en Toerisme Delphine Houba (PS) maandagochtend om 9.45 uur af naar het nationale monument.

Het Atomium zal net zoals andere musea opengaan onder strikte voorwaarden. Tickets moeten online aangekocht worden, het aantal bezoekers blijft beperkt en er is een afgebakend parcours. Het nationale monument is te bezoeken van donderdag tot maandag, van 10 tot 18 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?