Prinses Elisabeth op het kerstfeest in het Koninklijk Paleis in 2019.

| Prinses Elisabeth op het kerstfeest in het Koninklijk Paleis in 2019.

Prinses Elisabeth kiest voor militaire opleiding in Brussel

TDN
© Belga - BRUZZ
20/05/2020

Prinses Elisabeth start op 31 augustus met een opleiding aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. De achttienjarige kroonprinses maakt dit jaar haar middelbaar af in Wales op een internationaal college.

Prinses Elisabeth, hertogin van Brabant, rondt haar opleiding aan het UWC Atlantic College in Wales af op 23 mei. De kroonprinses zet haar studies daarna voort in eigen land. Ze zal aan de KMS het eerste jaar sociale en militaire wetenschappen volgen. Dat is een brede vorming, waar je leiderschaps-, communicatie- en politieke vaardigheden opdoet.

Met haar toetreding tot de KMS sluit Elisabeth aan bij een lange traditie binnen de koninklijke familie. De troonopvolger treedt er in de voetsporen van haar vader koning Filip, die heel goede herinneringen heeft aan zijn tijd daar. De koning doorliep er de volledige officiersopleiding.

IJzeren discipline

"Ik was fier de opleiding te volgen. Een nieuwe wereld ging voor me open", sprak koning Filip anderhalf jaar geleden de nieuwe leerlingen toe. "De ijzeren discipline, de fysieke training en de hoge academische eisen van deze school zullen jullie zwaar op de proef stellen."

Elisabeth is de eerste prinses die voor de KMS - opgericht door Leopold I in 1834 - kiest. Een keuze die ze zelf gemaakt zou hebben. In tegenstelling tot haar vader zal ze enkel het eerste jaar volgen, en niet de volledige officiersopleiding. Ze zal meedoen aan parades en meelopen in het Militair Défilé op 21 juli 2021.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Koninklijke Militaire School, kroonprinses Elisabeth

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni