Prinses Esmeralda opgepakt tijdens protest van Extinction Rebellion

© PhotoNews
| Prinses Esmeralda van België, telg van de Belgische koninklijke familie, hier in februari 2019.

Esmeralda van België, dochter van Leopold III, is donderdag gearresteerd tijdens een protestactie van Extinction Rebellion in Londen. Dat meldt de prinses zelf op Twitter. "De klimaaturgentie dwingt ons tot het opvoeren van de druk op regeringen."

De 63-jarige prinses Esmeralda zet zich al langer in voor natuurbescherming. Donderdag nam ze deel aan de massale klimaatprotestacties in Londen, georganiseerd door Extinction Rebellion. De prinses werd gearresteerd door de Britse politie tijdens een betoging.

Dat meldt de prinses op Twitter. "Samen met vele andere betogers werd ik gearresteerd", schrijft ze. "De klimaaturgentie verplicht ons om de druk op de regeringen op te voeren." De prinses werd later vrijgelaten.

Er werd geen klacht tegen haar ingediend, blijkt uit een document dat de prinses publiek heeft gemaakt. "Er loopt nog een onderzoek", staat er nog in die brief van de politie. Tot dat onderzoek is afgerond moet ze ter beschikking van de politie blijven.

Gisteren vonden verschillende protestacties van Extinction Rebellion plaats in Londen. Zo kroop een activist op het dak van een vliegtuig op de luchthaven van London City. Op Trafalgar Square vond een grote betoging plaats.

Zaterdag is het de beurt aan Brussel. Dan wil Extinction Rebellion de tuinen van het Koninklijk Paleis overnemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?