Brussel Kiest 2018 Gemeentehuis Etterbeek

| Gemeentehuis Etterbeek.

Proces tegen Etterbeekse vzw voor zelfdoding van werknemer lokt twintigtal manifestanten

© Belga
25/01/2021

Een twintigtal manifestanten verzamelde zich maandag omstreeks 13 uur voor het gerechtsgebouw in Brussel op initiatief van de Franstalige bediendencentrale CNE van vakbond ACV. Ze eisen er rechtvaardigheid voor de zelfdoding van een werknemer van vzw Mission Locale in Etterbeek in 2018, die er volgens hen kwam naar aanleiding van pesterijen op het werk.

Een medewerker van vzw Mission Locale, die werkzoekenden ondersteunt, maakte in 2018 een einde aan haar leven. Ze zou jarenlang geleden hebben onder pesterijen, discriminatie en een te hoge werkdruk.

“De afgevaardigen van CNE hebben nochtans alle procedures correct gevolgd om deze situatie aan te klagen: interpellaties door de Raad van Bestuur, een klacht bij Unia en klachten bij de Dienst voor Preventie en Bescherming (SEPP). Toch is de situatie zo uit de hand kunnen lopen. Op die manier wordt duidelijk dat de wet van het psychosociale risicopreventiesysteem er op papier goed uitziet, maar in werkelijkheid is het anders”, hekelt de CNE.

“Als de persoon er al in slaagt een klacht in te dienen dan zijn de procedures extreem lang. Ze duren maanden. Maar je kunt niet zolang wachten als je met een baksteen in de maag naar je werk moet”, aldus de vakbond. De activisten eisen rechtvaardigheid voor de dood van de overleden werknemer en willen “een krachtig signaal geven tegen pesterijen op het werk”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Samenleving , zelfdoding , vzw Mission Locale , Manifestatie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni