Proces tegen kopstuk Bende van de Miljardair nogmaals uitgesteld

© Politiezone West

Het drugsproces voor de Brusselse correctionele rechtbank tegen Marc Verbesselt (64), één van de kopstukken van de beruchte Bende van de Miljardair, en een tiental andere verdachten is uitgesteld naar 19 januari. In een nevendossier van het grote drugdossier heeft de verdediging immers bijkomend onderzoek gevraagd en de rechtbank heeft beslist de resultaten van die procedure af te wachten.

Marc Verbesselt kwam midden de jaren 1990 in het nieuws als kopstuk van een internationaal netwerk dat vrouwen uit Oost-Europese en derdewereldlanden naar België en Nederland haalde en exploiteerde in prostitutiebars. Zij organiseerden hun activiteiten vanuit de Rotterdamse club Le Milliardaire en raakten bekend als de Bende van de Miljardair.

In juni 2014 werd Verbesselt opnieuw opgepakt, samen met een achttal Albanezen, omdat zij verantwoordelijk zouden geweest zijn voor verschillende cannabisplantages, in Brussel, Sint-Gillis, Waver en Waterloo. Een van de plantages stond op de bovenverdieping van het Java-café in de Brusselse Sint-Gorikswijk.

Elektriciteitsdiefstal
Verbesselt en de andere verdachten worden vervolgd voor cannabishandel en -verkoop, en cocaïnehandel, maar in het onderzoek naar die drughandel was ook een luik over de grootschalige diefstal van elektriciteit, om de cannabisplantages van licht en warmte te voorzien. Voor die elektriciteitsdiefstal waren de verdachten echter nog niet doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Toen het parket dat dossier recent voor de raadkamer bracht, vroeg de verdediging bijkomend onderzoek.

De correctionele rechtbank heeft nu beslist te wachten tot de procedure voor de raadkamer afgelopen is, alvorens te beginnen met de behandeling van het hoofddossier. Op 19 januari wordt bekeken wat de stand van zaken is en wanneer het proces eventueel kan beginnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?