'Prostitutie verhuizen is slechte maatregel'

© FM Brussel
28/03/2014

Het verhuizen van de prostituees uit de Alhambrawijk zal de overlast niet volledig laten verdwijnen in de wijk en is bovendien een slechte maatregel voor de prostituees zelf. Dat zegt professor sociale geografie Maarten Loopmans.

De stad Brussel besloot donderdag dat de prostituees niet meer in de Alhambrawijk mogen komen, maar zich moeten verplaatsen naar de zone rond de Albert II-laan, de Antwerpselaan en de Boudewijnlaan, net buiten de Vijfhoek.

Maar volgens Loopmans zullen de prostituees nog altijd terugkeren naar de Alhambrawijk. "Als ze een klant heeft gevonden, moet ze nog een plek vinden om die te bedienen. Prostituees vinden het niet fijn om zomaar met iemand in een auto te stappen. Ze werken liever in de rendez-voushotels in de Alhambrawijk. Dus wat er waarschijnlijk zal gebeuren, is dat prostituees klanten oppikken op de Albert II-laan, maar dan toch nog met hem naar de wijk terugkeren."

In Schaarbeek gaat de politie bovendien extra patrouilleren om te verhinderen dat de straatprostitutie zich verplaatst. De nieuwe zone bevindt zich dichtbij de gemeentegrens met Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek.

"We willen geen prostitutie op straat in onze zone", zegt Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (FDF). "Wil burgemeester Mayeur de prostituees verplaatsen, dan kan hij dat, maar op voorwaarde dat zijn politie zich daarmee bezighoudt en de vrouwen verhindert onze zone te betreden."

Ook in Sint-Joost-ten-Node is straatprostitutie verboden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni