Protest tegen gevangenis Haren komt weer op gang

© KVDP/Bruzz

Zondag zullen tegenstanders van de geplande gevangenis in Haren een symbolische protestactie houden op de Keelbeeksite. Daar wordt het terrein voorbereid voor de bouw van de nieuwe strafinrichting, die de grootste wordt van het land.

Op zondag 18 maart trekken de tegenstanders van de megagevangenis naar de Keelbeeksite om er bomen te planten. Het gaat om een symbolische protestactie. Meer dan twee weken geleden zijn op de site de voorbereidende werken begonnen en werden er heel wat bomen gerooid. Op de site moet de grootste gevangenis van het land komen met plaats voor 1.200 gedetineerden.

“We hadden niet verwacht dat ze al zo vroeg zouden beginnen met de werkzaamheden”, zegt Valentine Julien van het Comité Haren aan BRUZZ. “Als wij aanwezig waren op het terrein, zouden die bomen er nu nog staan.”

Maar nu moet het protest tegen de bouw van de gevangenis terug op gang komen. Daar moet ook de boomplantactie voor zorgen. “We willen, als burgers, waken over de werken”, zegt Julien. “Hoe meer volk we kunnen mobiliseren, hoe groter onze kansen om een impact te hebben.”

Nieuwe gevangenis Haren

De federale regering plant de grootste gevangenis van het land (1.190 plaatsen) op de Keelbeeksite in Haren. Een bonte waaier aan groeperingen verzette zich lang tegen het project, maar tevergeefs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?