PTB voert actie voor een openluchtzwembad aan Océade

© PTB

Tijdens de nadagen van zwemparadijs Océade trekt ook de PTB zich het lot van het zwembad aan. Met flyers brengen politici bezoekers op de hoogte van de sluiting. Ook pleiten ze voor een nieuw openluchtzwembad binnen de grenzen van het Gewest.

Een dertigtal mensen neemt zondagmiddag deel aan de actie van de PTB. De Franstalige marxististen hebben badmutsen uitgedeeld met daarop de tekst ‘Touche pas à mon Océade’. “De nood aan een zwembad als dit is groot,” zegt Riet Dhont, derde op de lijst voor de PTB in Brussel-Stad. “Dat is duidelijk te zien aan het grote aantal mensen dat het zwembad vandaag bezoekt.”

Ze betreurt dat het zwembad plaats moet maken voor een commercieel centrum, terwijl de nabijgelegen woonwijken dichtbevolkt zijn en ademruimte nodig hebben. “We hebben mensen horen zeggen dat ze nu naar Walibi moeten gaan om te zwemmen. Maar dat is ver weg en bovendien wordt een forse toegangsprijs gevraagd voor zowel het park als het zwembad.”

De PTB pleit daarom voor een nieuw zwembad binnen de grenzen van het Gewest. Het subtropisch zwemparadijs op de Heizel sluit voorgoed zijn deuren op 30 september om plaats te maken voor stadsproject Neo, dat een shoppingcentrum, luxeappartementen, hotel en recreatiepark behelst.

©PTB
©PTB
©PTB
©PTB
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?