Raadkamer wil verdachte van rellen oudejaarsnacht vrijlaten

© Stijn Tshibangu - Ngalula

De man die vorige week onder aanhoudingsbevel was geplaatst omdat hij zou deelgenomen hebben aan de rellen op oudejaarsnacht in Molenbeek, is door de raadkamer onder voorwaarden vrijgelaten. Het Brusselse parket is tegen die beslissing in beroep gegaan, zodat de man binnen de 15 dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling moet verschijnen. Minstens tot zolang blijft hij in voorlopige hechtenis.

De politie van de zone Brussel-West had in de nacht van oud op nieuw de handen vol met relschoppers, voornamelijk in de omgeving van metrostation Zwarte Vijvers. Daar staken jongeren vuilnis en een auto in brand. De ramen van drie handelszaken moesten eraan geloven en een apotheek werd geplunderd.

De politie en brandweer werden met stenen bekogeld en vier politievoertuigen en twee brandweervoertuigen raakten daarbij beschadigd. Vier agenten raakten ook lichtgewond. Nadien werden nog drie wagens in brand gestoken in de Ribaucourtstraat. Twee woninggevels raakten daarbij ook beschadigd.

Dinsdag 26 februari voerde de lokale politie Brussel-West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) dan vijf huiszoekingen uit en pakte vijf verdachten op. Twee minderjarigen werden na verhoor vrijgelaten, en één minderjarige werd voorgeleid bij de jeugdrechter. Het parket vroeg de plaatsing in een gesloten instelling, maar de jeugdrechter is daar niet op ingegaan.

De twee meerderjarigen werden dan weer voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet één van hen vrij na verhoor en plaatste de tweede onder aanhoudingsbevel voor feiten van beschadiging van onroerende goederen, diefstal met braak en beschadiging van roerende goederen met de verzwarende omstandigheid dat de feiten in bende werden gepleegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?