Moureaux: 'Kunnen mogelijk vijf personen identificeren na rellen'

© Saskia Vanderstichele

In een interview met BX1 vertelt burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Catherine Moureaux (PS) dat de politie mogelijk vijf personen zal kunnen identificeren in de nasleep van de rellen tijdens oudejaarsnacht.

Tijdens het interview geeft Moureaux bovendien een verklaring waarom tot op heden nog geen enkele arrestatie plaatsvond. “Het is ingewikkeld omdat alle beelden moeten worden bekeken en de daders met zekerheid moeten worden geïdentificeerd,” aldus Moureaux.

“Maar volgens de politie zijn er mogelijk vijf personen die we momenteel kunnen identificeren,” voegt ze eraan toe.

Op de kritiek van de oppositie dat er straffeloosheid zou heersen, reageert Moureaux stellig. “Dat is onder de gordel. De aanwezigheid van politie was twee keer zo sterk als in 2017,” zegt ze.

“Bovendien had de politie aangekondigd dat er geen specifiek risico was. De plundering van de drie winkels gebeurde ontzettend snel,” aldus Moureaux. “Maar dat mag zich niet meer herhalen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?