Ratten graven gangenstelsels onder Keltenlaan

© Google Street View
| Ratten graven gangenstelsels onder Keltenlaan

In de Keltenlaan in Etterbeek graven ratten sinds enkele maanden gangenstelsels, met in - en uitgangen aan de voet van de verschillende bomen die de laan rijk is. Zowel de burgemeester als de bevoegde gewestelijke diensten zijn op de hoogte van het fenomeen, maar een concreet actieplan is er nog niet.

Het is een opmerkelijke bevinding die een buurtbewoonster van de Keltenlaan, een zijstraat van de Tervurenlaan, in de krant La Libre beschrijft. In de straat zouden heel wat ratten ondergrondse tunnels graven, die telkens uitmonden aan de voet van de bomen langs de laan. Van daaruit zouden ze de vuilnisbakken openprikken, op zoek naar voedsel.

De bewoonster heeft de gemeente Etterbeek op deze situatie, die ze reeds in juni kon vaststellen, gewezen. Daar blijken ze alvast op de hoogte te zijn van het fenomeen. "We zijn in contact met de bevoegde gewestelijke diensten," laat Vincent De Wolf (MR), burgemeester van de gemeente, optekenen. Hij verwijst onder andere naar Vivaqua en Brussel Mobiliteit.

Een vergadering tussen de verschillende betrokken actoren zou meer duidelijkheid scheppen, want een duidelijk plan van aanpak is er nog niet. "We zouden hekken kunnen plaatsen op de gaten waarlangs de ratten nu hun weg zoeken. Of we zouden een bepaald gas kunnen spuiten door de afvoerleidingen. Allemaal opties die nog bekeken moeten worden," aldus de burgemeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?