Regering keurt 80 kilometer fietspaden goed

© Elke Vanoost

Het Gewest wil tussen 2016 en 2018 80 kilometer aan nieuwe fietspaden aanleggen. Blikvanger in het project is een volledig befietsbare Kleine Ring. Op 11 plaatsen komen er bruggen of liften.

Het project van Mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) kreeg donderdag groen licht op de ministerraad, zo weet La Libre Belgique.

Het netwerk moet een serie van invalswegen, een zogenaamde backbone, vormen die de verschillende kernen binnen het Gewest met elkaar verbinden.

Kroonjuweel van het project moet een volledig befietsbare Kleine Ring worden. Daar zullen op de ventwegen fietspaden aangelegd worden.

Daarnaast moeten er ook op elf plaatsen bruggen of liften worden geplaatst voor fietsers. Op de verdere concrete invulling van het plan is het nog wachten.

Smet wil vanuit de vier windrichtingen ook een expresnetwerk van fietssnelwegen voor pendelaars aanleggen. Brussel werkt daarvoor samen met Vlaanderen, waar ook al gewerkt wordt aan het zogenaamde fiets-GEN.

De prijs van het project zou 60 miljoen euro bedragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?