Fix scholeninterventieteam

| Het Brusselse renovatieteam FIX

Renovatieteam FIX krijgt 1 miljoen euro voor groter lokaal

© BRUZZ - Belga
31/01/2018
Updated: 31/01/2018 15.00u

Het Brusselse renovatieteam FIX, dat laaggeschoolden tewerkstelt, krijgt van de Vlaamse Gemeenschapscommissie een subsidie van 1 miljoen euro om een groter lokaal te kopen en zijn werking uit te breiden.

Sinds 1999 kunnen Nederlandstalige scholen in Brussel een beroep doen op FIX vzw voor hun renovatiewerken. Begin januari werden de Brusselse jeugdlokalen ook toegevoegd aan die werking. Dat zorgt voor een aanzienlijke uitbreiding van de werking.

Om die gepast op te vangen kocht FIX dankzij de subsidie van de VGC een nieuw en groter lokaal in de Sylvain Denayerstraat in Anderlecht, niet zo ver van de huidige locatie van de vzw. De arbeiders van FIX gaan de komende maanden zelf aan de slag om het nieuwe pand aan te passen en in te richten als leslokaal en schrijnwerkerij.

"We zijn momenteel aan het analyseren wat er juist moet gebeuren in het gebouw," zegt Eva De Smedt aan BRUZZ. "Hopelijk kunnen we tijdens het voorjaar starten met de werken, die we uiteraard zelf gaan uitvoeren."

In het pand komen er ook kantoren en een magazijn, zodat alle 59 personeelsleden ondergebracht kunnen worden in de nieuwe uitvalsbasis. "Op langere termijn is het ook de bedoeling om uit te breiden en meer mensen aan te werven," aldus De Smedt.

'Twee vliegen in één klap'

"Met deze subsidie slaan we twee vliegen in één klap," zegt VGC-collegevoorzitter voor Onderwijs en Vorming Guy Vanhengel (Open Vld). "Ten eerste geven we FIX de kans om te groeien en verder te professionaliseren. Ten tweede kunnen we op die manier het aanbod van dienstverlening aan Nederlandstalige scholen in Brussel nog uitbreiden."

FIX hoopt over anderhalf jaar in het gebouw te trekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni