Repair Café naar Elzenhof, nieuwe vestiging in Molenbeek

Het Repair Café, waar mensen hun oude spullen kunnen laten herstellen, verhuist wegens het grote succes naar het Elzenhof in Elsene. Eind januari opent een nieuw Repair café in Molenbeek.

Sinds de lancering kent Repair Café Brussels een groot succes, met een opkomst van ruim 100 bezoekers per keer en zo'n 75 herstellingen, gaande van elektrische apparaten, over fietsen, kleine meubels, kleding en pc's.

Ook wie zonder defect object komt, is welkom om een anderen te helpen. "We willen een ontmoetingsplaats zijn waar mensen uit de buurt elkaar op een andere manier leren kennen", stellen de initiatiefnemers Jean-Bernard Rauzer en Sophie Quinet. "Daarnaast willen we mensen aanmoedigen om dingen te herstellen in plaats van ze weg te gooien."

Voertaal Frans
Daarom besliste het café in december om te verhuizen naar het Gemeenschapscentrum Elzenhof. Iedereen is welkom elke eerste zondag van de maand van 14u-18uur, maar de voertaal is wel Frans.

Eerder huisde het café in de Troonstraat 95.

Met sponsorgeld van Electrabel kon het Café nieuw materiaal kopen zoals een naaimachine, elektronisch materiaal, enzovoort.

Voorts kondigt het Repair Café in La Libre Belgique de opening aan van een nieuw café in Molenbeek. Op 27 januari heeft van 14 tot 17 uur het eerste Repair café plaats in de Leopold II-laan in Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Sylvie Kreusch op eigen kracht
  • Dieudo Hamadi: le cinéma made in Congo
  • Ophélie Mac against black stereotypes
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement