Replica 17de-eeuwse ‘De Eenhoorn’ wordt te water gelaten

EDB
© BRUZZ
14/04/2019

Op de Coop-site te Anderlecht wordt binnenkort een feestje gehouden. Reden: een replica uit de vloot van de Franse Zonnekoning zal zijn eerste tocht op het kanaal van Brussel aanvatten.

De replica stelt een 17de-eeuwse driemaster uit de periode van koning Lodewijk XIV voor. Het schip is ongeveer veertien meter lang en werd gebouwd om ermee te varen.

En dat is wat op 27 april zal gebeuren. Dan wordt het Franse oorlogsschip te midden van enkele feestelijkheden te water gelaten aan de Demetskaai.

Eerder won het project de Bruocsella-prijs voor creatieve projecten en ontving het een subsidie van 24.000 euro.

Een replica van de 17de-eeuwse driemaster De Eenhoorn uit de vloot van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV, op 27 april 2019 te water gelaten op het Brusselse kanaal

| De replica van de 17de-eeuwse driemaster De Eenhoorn uit de vloot van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV, werd op 27 april 2019 te water gelaten aan COOP in Anderlecht. Hier passeert het schip langs de sluis van Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving, Events & Festivals, replica, tewaterlating, Coop, Demetskaai, zonnekoning, oorlogsschip, 17de eeuw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni