Reproductiegetal zakt voor het eerst sinds begin september onder 1

© PhotoNews

Het reproductiegetal - de mate waarin zieke personen anderen besmetten - lag in de week van 31 oktober tot 6 november opnieuw onder 1, meer bepaald op 0,993. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is voor het eerst sinds begin september dat het getal opnieuw onder 1 zakt. Ook in alle Belgische provincies is het getal onder die waarde gezakt.

De laatste keer dat er een waarde onder 1 genoteerd werd, dateert uit de week van 29 augustus tot 4 september. Het gebruikte model om het reproductiegetal in België te schatten is gebaseerd op het aantal ziekenhuisopnames. In elke provincie of gewest, waar de schattingen gebaseerd zijn op het aantal nieuwe gevallen dat door laboratoriumtests worden gediagnosticeerd, liggen de mediane schattingen van het reproductiegetal nu onder 1. Henegouwen heeft het hoogste reproductiegetal, met een geschatte waarde van 0,861.

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen lijkt zich stilaan te stabiliseren, maar het aantal COVID-doden is de laatste week wel fors gestegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?