Brussels minister-president Rudi Vervoort besmet met coronavirus

© PhotoNews
| Minister-president Rudi Vervoort (PS) op het overlegcomité tussen de federale overheid en de drie deelstaten van 6 oktober 2020,_waar nieuwe maatregelen aangekondigd om de corona-epidemie in ons land in te dijken.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is besmet geraakt met het coronavirus. Hij gaat voor zeven dagen in quarantaine en zal zijn werkzaamheden online verderzetten. Of dat ook betekent dat de hele gewestelijke veiligheidscel en de 19 burgemeesters met wie Vervoort recent overleg had over de verstrenging van de coronamaatregelen zijn voorbeeld volgen, is nog niet duidelijk. Rudi Vervoort is 61 jaar oud.

Rudi Vervoort (PS) vertoont volgens zijn woordvoerder geen symptomen van het coronavirus. Hij heeft melding gemaakt van zijn besmetting bij de contact tracing. "Daar zal nu volgens de standaardprocedure worden nagegaan met wie de minister-president de laatste dagen in contact is geweest," legt de woordvoerster uit.

Eerder raakte ook al Brussels minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD) besmet met het coronavirus. Ook een lid van het schepencollege in Molenbeek testte al positief.

Bekijk hier nog eens de reportage over de persconferentie van Rudi Vervoort na de Brusselse veiligheidsraad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?