Ook Brusselse regering in quarantaine: Sven Gatz (Open VLD) test positief

© Bart Dewaele
| Sven Gatz (Open VLD), Brussels minister belast met Financiën, Begroting, Openbaar Ambt, de Promotie van Meertaligheid en het Imago van Brussel.
Updated: 07-10-2020 - 17:36

De Brusselse regering gaat preventief in quarantaine nadat minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD) positief heeft getest op het coronavirus.

Uit voorzorg zullen de leden van de Brusselse regering zich laten testen. In afwachting van het resultaat schrappen ze hun officiële activiteiten en werken ze digitaal en vanop afstand. Dit met uitzondering van minister Maron, die vorige week op werkbezoek was in Berlijn, en staatssecretaris Ben Hamou (PS), die met zwangerschapsverlof is. Maron raakte overigens in april al besmet met het coronavirus.

Minister Gatz vertoont milde symptomen van het virus en zal zoals verplicht is twee weken in quarantaine gaan. "Hij blijft digitaal en vanop afstand werken", vertelt woordvoerster Eva Vanhengel. De kabinetsmedewerkers met wie de minister meer dan vijftien minuten in nauw contact is gekomen, zullen zich allemaal laten testen en gaan ook in quarantaine.

Vorige week donderdag nog kwam de Brusselse regering samen naar aanleiding van haar wekelijkse ministerraad. Tijdens deze vergadering werden de vooropgestelde veiligheidsmaatregelen nageleefd.

Ook Waalse regering in quarantaine

Eerder vandaag raakte ook al bekend dat de Waalse regering in quarantaine gaat. Daar testte de Waalse minister van Toerisme en Bestuurszaken Valérie De Bue (MR) positief. Daarover berichten VRT NWS en Belga.

In Wallonië gaat de hele regering preventief in quarantaine, waaronder voormalig premier Elio Di Rupo (PS). De Bue zou in goede gezondheid verkeren en zet haar werk verder vanop afstand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?