Minister Alain Maron besmet met coronavirus

© PhotoNews

Alain Maron (Ecolo) zit thuis in strikte isolatie, omdat hij meer dan waarschijnlijk besmet is met het coronavirus. De Brusselse minister van onder meer Milieu, Klimaat en Gezondheid werd nog niet getest, maar vertoont heel specifieke symptomen.

Dat bevestigt Maron dinsdagavond aan de krant La Capitale.

De groene minister is niet op de infectie getest, maar met alle verdachte symptomen heeft zijn arts sinds afgelopen dinsdag strikte opsluiting gelast. De afgelopen drie dagen zijn er nieuwe symptomen opgedoken die de these bevestigen. "Sinds zaterdag merk ik een verlies van smaak en geur op. Dit zijn vrij specifieke symptomen van coronavirus."

Alain Maron en zijn arts zijn er dus vrij zeker van dat de minister Covid-19 heeft opgelopen. Hij blijft voorlopig thuiswerken. "Ik telewerk en alle vergaderingen worden per videoconferentie gehouden. Voorlopig heb ik geen enkele ontmoeting met de buitenwereld gemist. Ik heb dinsdag nog per videoconferentie een regeringsvergadering gehad."

De minister van Gezondheid en zijn kabinet gaven nochtans het goede voorbeeld door heel snel de nodige voorzorgsmaatregelen (anderhalve meter afstand, telewerk, hydroalcoholische gel, ...) te nemen in het licht van de epidemie. "Desondanks liep ik het virus op. Het laat zien dat het een virus is dat heel gemakkelijk wordt overgedragen en erg besmettelijk is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?