Osteria Romana is gelegen op de Legrandlaan in Brussel.

Restaurant Osteria Romana geeft bon van 50 euro aan gevaccineerde klanten

Mats Buelinckx
26/05/2021

Het Italiaanse restaurant Osteria Romana biedt klanten die na 26 mei hun eerste vaccinatie kregen een bon aan van 50 euro die ze kunnen gebruiken in de zaak. De eigenaars willen zo de mensen aanzetten om zich te laten vaccineren. "Als we mensen een gratis carbonara aanbieden en ze zich daardoor laten vaccineren, waarom niet?"

Osteria Romana, een welgekend Italiaans restaurant op de Legrandlaan dichtbij het Ter Kamerenbos, biedt hun klanten een voucher aan van 50 euro als ze zich voor de eerste keer hebben laten vaccineren vanaf 26 mei. De eigenaars, Filippo La Vecchia en Cedric Gillot, willen zo de mensen aanzetten om zich sneller te laten inenten tegen het coronavirus.

"De vaccinaties zijn de enige manier waarop we terug kunnen gaan naar een normaal leven," vertelt Filippo La Vecchia. "Als we met deze kleine geste mensen kunnen aanzetten om zich te laten vaccineren, waarom zouden we het dan niet doen. Als ze kunnen bewijzen dat ze na 26 mei een eerste keer gevaccineerd zijn, krijgen ze tot en met juni 50 euro korting op een maaltijd." De voorwaarde is wel dat er maar één bon per tafel mag worden gebruikt en ze moet in één keer worden uitgegeven.

"Als we een gratis carbonara kunnen aanbieden waardoor de mensen zich laten vaccineren, waarom twijfelen?"

Filippo La Vecchia

Osteria Romana gaat wel pas open op 9 juni. "Ons terras was niet genoeg om open te gaan, het zou te duur zijn geweest," gaat Filippo verder. "Daarom willen we de bevolking nog eens pushen om zich te laten vaccineren. De horeca kan dan terug helemaal open en achteraf kunnen we samen vieren. Dat is het hele idee achter de actie."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni