| Italiaans restaurant Osteria Romana in de Legrandlaan in Elsene.

Osteria Romana eerste bitcoinrestaurant van Brussel

Nena Langloh
© BRUZZ
08/07/2022

Het Elsense restaurant Osteria Romana in de Legrandlaan aanvaardt sinds deze week ook cryptomunten. Zo surfen de uitbaters mee op het succes van het digitale betaalmiddel en worden ze het “eerste bitcoinrestaurant” van Brussel.

Wie van een pasta carbonara geniet in het restaurant aan Ter Kameren, kan nadien sinds kort ook betalen met cryptomunten. Prijskaartje voor het gerecht: zo'n 0,0014 bitcoin of 30 euro. Behalve bitcoins aanvaardt het restaurant ook twee andere cryptomunten, litecoin en ethereum.

Filippo La Vecchia ziet zichzelf niet alleen als uitbater van het restaurant, maar ook als zakenman die evoluties nauw op de voet volgt om tijdig mee op de kar te springen. Sinds kort surft hij mee op de trend van de digitale munteenheden zoals bitcoin: “Luxemerken als Gucci bieden het betaalmiddel al aan in hun winkels in de VS, Parijs, Londen en Milaan. Het festival The Yard in Vilvoorde aanvaardde vorige maand ook voor het eerst betalingen in cryptomunten.”

Toch zijn cryptomunten nog niet zo gangbaar in België. La Vecchia denkt dat ze het eerste restaurant in Brussel zijn dat het aanbiedt, maar in het tienjarige bestaan heeft de uitbater al veel zien veranderen: “In het begin betaalde zo’n 15 à 20 procent cash, vandaag is dat nog maar 3 procent. Krediet- en bankkaarten blijven het populairst.” Dat kaartbetalingen op lange termijn plaats zullen moeten ruimen voor cryptomunten, sluit hij niet uit.

Klanten scannen een QR-code in het restaurant om zo een betaling met hun cryptomunten uit te voeren. Sinds Osteria Romana de betaalwijze aanvaardt, hebben al drie klanten op die manier een transactie uitgevoerd. “Als 3 procent op deze manier betaalt, is het al een succes,” zegt La Vecchia. “Voorlopig is het eerder een extra service die we aan onze klanten willen aanbieden en verwachten we niet dat iedereen meteen met bitcoin zal betalen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Economie , Osteria Romana , Filippo La Vecchia , cryptomunten , Bitcoin

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni