Bit4You zei bij de lancering eerder deze weekdat het van de bevoegde toezichthouders groen licht heeft gekregen om in ons land cryptoactiva aan te bieden. Maar de toezichthouders nuanceren dat dus.

'Geen groen licht voor Belgisch bitcoinplatform'

TD
© Belga
31/08/2018

De beurswaakhond FSMA en de Nationale Bank ontkennen dat de nieuwe Belgische bitcoin-tradingsite Bit4You met hun volledige goedkeuring is gestart. Bit4You maakt het kopen en verkopen van bitcoins en andere virtuele munten mogelijk. Maar die markt is niet gereguleerd, dus wij kunnen daar zelfs geen goedkeuring voor geven, benadrukken de regulatoren.

Bit4You zei bij de lancering eerder deze week, waarbij minister van Digitale Agenda Alexander De Croo eregast was, dat het van de bevoegde toezichthouders groen licht heeft gekregen om in ons land cryptoactiva aan te bieden. Maar de toezichthouders nuanceren dat in de zakenkrant De Tijd.

"Het klopt dat we een onderhoud gehad hebben, maar we hebben het bedrijf meegegeven dat deze diensten niet onder onze bevoegdheid vallen," zegt de FSMA. "Het rechtstreeks kopen of verkopen van virtuele munten is niet gereguleerd in België. De handel in financiële instrumenten en beleggingsproducten die aan dat soort activa zijn verbonden, is dat wel. Ook reclame voor dat soort effecten maken, kan niet. Wij treden op in de laatste twee situaties."

Bij de Nationale Bank klinkt een gelijkaardig verhaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Bitcoin

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni