Er is geen plaats meer in de stad voor het Reyersviaduct. De constructie van de jaren 1970 zal dan ook afgebroken worden. Dat zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) in een interview en is ook door verschillende regeringsleden aan tvbrussel bevestigd.

Vervoort deed zijn eerdere uitspraken in een interview in La Libre Belgique en La Dernière Heure. “De vraag die we ons moeten stellen is: ‘Heeft een viaduct nog een plaats in een stadsomgeving?' Het antwoord is duidelijk: neen. Voor Pascal Smet heeft het viaduct geen zin meer en iedereen is het daarmee eens.”

De uitspraak van Vervoort is opmerkelijk. Binnen de regering was het immers vooral de PS die draalde omtrent de de afbraakbeslissing. Nu ook Vervoort zich achter een afbraakscenario schaart, is de kogel door de kerk, bevestigden andere regeringsleden aan tvbrussel.

De Brusselse regering is momenteel in vergadering. Minister van Openbare Werken en Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) communiceert achteraf over het dossier.

21 miljoen euro
De afbraak van het Reyersviaduct zou, samen met de heraanleg van de laan, 21 miljoen euro kosten. De kwestie kwam op de regeringsagenda toen bleek dat de renovatie van het viaduct beduidend duurder zou zijn dan oorspronkelijk gedacht. Smet liet de renovatiewerken toen stilleggen om een afbraakscenario te bestuderen.

Wanneer het viaduct ook echt gesloopt wordt is nog niet duidelijk. “We hebben een mobiliteitsstudie nodig om te weten wat er zou gebeuren als we het morgen al afbreken”, zegt Vervoort nog. “De hele zone moet heraangelegd worden.”

Vervoort verwijst daarmee naar de nieuwe stadswijk die moet verrijzen op de VRT-RTBF-site, maar ook naar de projecten voor een tram- en een autotunnel onder het nabijgelegen Meiserplein. Die laatste projecten zijn normaal voor 2017 gepland. “We bekijken hoe we de heraanleg van het Meiserplein kunnen versnellen”, aldus nog Vervoort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni