Rode Kruis-Brussel breidt gratis eerstehulpopleidingen uit

© BRUZZ
29/09/2023

De Brusselse afdeling van Rode Kruis-Vlaanderen lanceerde vrijdag een nieuwe reeks gratis Nederlandstalige eerstehulpopleidingen voor het najaar. Daarbij zijn 100 plaatsen te verdelen voor zowel beginners als gevorderden.

Concreet bestaat de eerstehulpopleiding uit 12 uren les, gespreid over drie ochtendsessies of vier avondsessies. Je leert er hoe te reageren in noodsituaties met EHBO-technieken waaronder reanimatie, defibrillatie en wondverzorging. Aan het einde van de cursus hebben deelnemers de optie om deel te nemen aan een examen voor een bijhorend attest.

In totaal zijn er 100 plaatsen in de cursus te verdelen. Dat is al een derde meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar, maar daar stopt het niet. “We merken dat de vraag bij Nederlandstalige Brusselaars naar opleidingen eerste hulp groot is”, zegt Bert Van Driessche, Manager van Brussel-Hoofdstad voor Rode Kruis-Vlaanderen. “De bedoeling is om het aanbod nog verder uit te breiden, want deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde: ze hebben het potentieel om levens te redden als je ooit in de buurt bent van een slachtoffer. Tegen eind 2025 willen we zo’n 1.000 Brusselaars per jaar kunnen opleiden."

De eerste cursussen van het najaar beginnen op 17 oktober, maar inschrijven kan vanaf vandaag via de website van het Rode Kruis. Ook de exacte data van zowel de beginners- als gevorderde opleidingen, zijn daar te vinden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni