| Het Train Hostel in Schaarbeek.

Rode Kruis opent nieuw verblijfscentrum in Schaarbeek

© Belga
30/03/2023

Op 1 april opent in Schaarbeek een nieuw verblijfscentrum: het Train Hostel zal plaats bieden aan 61 personen in gezinsverband en aan 49 alleenstaande mannen, goed voor in totaal 110 personen. Dat maakte het Rode Kruis donderdag bekend. Het centrum zal open zijn tot eind maart 2024.

De opening valt samen met de sluiting op 31 maart van het centrum Lemonnier, door het einde van het winterplan. Met een capaciteit van 100 plaatsen heeft deze structuur een jaar lang met sociale ondersteuning gefunctioneerd om mensen uit de dakloosheid te halen.

Het Lemonnier-centrum heeft 226 personen (waaronder 117 kinderen) uit 66 verschillende gezinnen onderdak geboden, na verlies van een privéwoning, huiselijk geweld of ruimtegebrek in een andere instelling.

Voor vijftien gezinnen is een duurzame woonoplossing gevonden, luidt het.

Het Rode Kruis benadrukt dat de aangeboden ondersteuning in Lemonnier zijn vruchten afwerpt en "van cruciaal belang" is. Het nieuwe centrum in Schaarbeek zal vanuit hetzelfde perspectief van individuele sociale ondersteuning en psychosociale begeleiding werken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Rode Kruis , daklozenopvang , daklozenopvangcentrum , Train Hostel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni