Ruim 1.400 bedden voor daklozen in Brussels gewest

© PhotoNews
| Volgens de directeur van La Strada speelden recente sluitingen van kraakpanden mogelijk een rol in de spanningen van de jongste dagen.

Er zijn vandaag in het Brusselse gewest meer dan 1.400 overnachtingsplaatsen beschikbaar voor daklozen, zo heeft de directeur van de vzw La Strada, Yahyâ Samii, bekendgemaakt naar aanleiding van de problemen in het Maximiliaanpark en het opvancentrum La Porte d'Ulysse in Haren.

La Strada is het steuncentrum voor de sector van de hulpverlening aan daklozen in het gewest. Bij de cijfers van de directeur zijn de enkele honderden bedden van La Porte d'Ulysse van het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen niet meegeteld, evenmin als de opvang die gezinnen aanbieden. De extra bedden in de winter en de tijdelijke opvang bij Samusocial in de Poincarélaan zijn er ook niet in verrekend.

Yahyâ Samii, de directeur van La Strada, zegt dat er altijd al migranten onder de daklozen zijn geweest. "We mogen niet discrimineren."

'Sluiting kraakpanden speelt rol'

Volgens Samii speelden recente sluitingen van kraakpanden mogelijk een rol in de spanningen van de jongste dagen. Hij herinnerde eraan dat er in de hoofdstad een tekort aan woongelegenheid tegen lage prijzen is, in combinatie met de migrantenproblematiek.

La Strada telt om de twee jaar de daklozen op het grondgebied van het Brusselse gewest. De volgende telling wordt in november gedaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?