Ruim drie op de vier Brusselaars durft geen hulp te vragen aan buren

© Photonews
| François Gerard, oprichter en CEO van Helpper

Een grote meerderheid van de Brusselaars wil zijn buren helpen, maar durft zelf geen hulp vragen. Dat blijkt uit een bevraging door het platform Helpper, dat thuishulp voor en door buren organiseert. Nochtans kan een derde onder hen zelf hulp gebruiken.

Helpper liet de bevraging uitvoeren door studiebureau iVox bij 1.000 Brusselaars. 31 procent van hen geeft aan hulp te kunnen gebruiken bij dagelijkse taken. Het gaat hierbij niet over medische zorg, maar bijvoorbeeld over klusjes in huis, hulp bij het koken of de boodschappen doen. Meer dan de helft kent ook iemand in zijn buurt die hulp kan gebruiken.

Het goede nieuws is dat driekwart van de Brusselaars ook bereid is om zijn buren te helpen. Zeker mensen die al langer dan 20 jaar in eenzelfde buurt wonen, springen graag bij voor buren in nood.

Alleen geeft evengoed driekwart onder hen toe dat zij het moeilijk vinden om hulp te vragen aan hun buren. Meer dan zes op de tien vindt dat er in Brussel te weinig hulp aanwezig is voor kwetsbare groepen.

Volgens CEO François Gerard van Helpper tonen de cijfers aan dat zijn platform nodig is in een stad als Brussel. "Brusselaars zijn meer dan bereid om hun buren te helpen, maar een helpende hand aanbieden is voor velen gemakkelijker dan hulp vragen. Helpper wil die drempel verlagen", zegt hij. Via het online platform kunnen hulpbehoevenden in contact komen met behulpzame buren. Die laatste krijgen er een vergoeding voor van 7 euro per uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?