"De dagelijkse activiteiten van Samusocial gaan momenteel gewoon door", zegt Marie-Anne Robberecht, woordvoerster van de vzw die verantwoordelijk is voor de daklozenwerking in het Brussels gewest. Duidelijkheid over de toekomst hebben de 250 medewerkers van Samusocial voorlopig niet.

Het werk van de organisatie zal worden overgenomen door een gewestelijk publiek orgaan, maar tot daarover meer duidelijkheid is, werkt het personeel verder. Het psychosociale werk ging vanochtend zoals altijd van start, de mobiele daklozenteams reden opnieuw uit.

Samusocial organiseert een dag- en nachtopvang in de Poincarélaan, beheert een familiecentrum in Sint-Lambrechts-Woluwe, een noodopvang aan de Anderlechtsepoort, en een centrum in Laken waar daklozen die medische verzorging nodig hebben, tijdelijk worden opgevangen.

De directie - de dagelijkse leiding van Samusocial - distantieerde zich donderdag in een persbericht van "praktijken van de raad van bestuur, die onze organisatie, onze missies en het werk van onze teams in diskrediet hebben gebracht".

Ze liet donderdag weten dat haar prioriteit momenteel het geruststellen van het personeel is, zodat zij zich volop kunnen focussen op de operationele werking. "Ook willen we al het mogelijke doen om het vertrouwen van onze partners en donateurs te herstellen: zij zijn de dagelijkse getuigen van het nut van onze organisatie." De verschillende overheden-subsidieverstrekkers lieten al weten dat de malaise aan de top van Samusocial niet ten koste mag gaan van de hulp aan de daklozen.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Samusocial

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni