Samusocial heeft nog geen dakloze moeten weigeren ondanks winterprik

© Samusocial
| (archiefbeeld)

Samusocial heeft ondanks het gure winterweer nog geen extra opvangplaatsen moeten openen. Tot op vandaag heeft de daklozenorganisatie immers niemand moeten weigeren. “We blijven waakzaam.”

Dat bevestigt woordvoerster Marie-Anne Robberechts. “Momenteel hebben we nog voldoende plaats. We hebben nog geen verzoek tot opvang moeten weigeren,” klinkt het.

Op de website van Samusocial wordt vermeld dat de daklozenorganisatie waakzaam blijft als gevolg van de terugkeer van het koude weer. “Onze mobiele medisch-psychosociale teams staan dag en nacht klaar om mensen op straat op te vangen met het doel elk risico op onderkoeling te voorkomen,” staat er.

Volgens Fabienne de Leval, operationeel directeur, werd er dinsdagavond geen enkel verzoek tot opvang geweigerd, maar is Samusocial erop voorbereid om uit te breiden indien nodig.

Dinsdagavond werd aan 1.035 mensen onderdak geboden in één van de opvangcentra van Samusocial. Van die groep kwamen 520 personen in familieverband toe (156 families), van wie 289 kinderen. Daarnaast kregen ook 328 mannen en 187 vrouwen onderdak.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?