Samusocial heeft te weinig waterflesjes en zoekt partners

Het Samusocialschandaal blijft de werking van de daklozenorganisatie hinderen. Door een gebrek aan partners dreigt Samusocial zonder waterflesjes te zitten. De organisatie zoekt nu nieuwe partners.

De vertrouwenscrisis en de haperende partnerwerking hebben een rechtstreeks effect op de acties op het terrein en hypothekeren de hulp die de medisch-sociale teams aan daklozen kunnen bieden.

Een voorbeeld daarvan zijn de waterflesjes, die deel uitmaken van het hitteplan van Samusocial. Momenteel is er een tekort van 15.000 flesjes om de zomer door te komen.

Om het aantal partners weer op te krikken, lanceert de Brusselse daklozenorganisatie een videocampagne. Daarin wordt een dakloze in hartje zomer ondergesneeuwd en houdt hij een bordje vast met het opschrift: 'Wacht niet tot de winter om u over ons te ontfermen.'

Nieuwe leiding

Samusocial wil het grote publiek daarnaast duidelijk maken dat de organisatie vandaag op een correcte manier functioneert en het schandaal volledig achter zich heeft gelaten.

"Er is een nieuwe leiding die afkomstig is uit de burgermaatschappij en die werkt met één enkele doelstelling: de vereniging op het juiste spoor zetten en ze uitbouwen tot een voorbeeld van goed en transparant bestuur", benadrukt de organisatie in een persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?