|

Samusocial sluit 2016 af met tekort van 1,6 miljoen

© BRUZZ
08/01/2018

Daklozenorganisatie Samusocial sluit het boekjaar 2016 af met een tekort van 1,55 miljoen euro, waarvan 800.000 euro schulden bij de RSZ.

De audit werd uitgevoerd op 16 december 2017, dit door bedrijfsrevisor Leboutte, Mouhib & Co. Het resultaat is een tegenvaller voor de vzw die daklozen opvangt, en sinds half 2017 in een schandaal verwikkeld zit.

Het rapport spreekt van een ‘significant tekort. Dat is evenwel minder dan het secretariaat van het OCMW van de Stad Brussel verwachtte. Dat kwam in eerdere berekeningen uit op een tekort van 2,2 miljoen euro, schrijft La Capitale.

Een van de opmerkingen van de bedrijfsrevisor wijst op het afsluiten van een leninggarantie door de publieke overheden, gericht op de terugbetaling van een schuld aan de RSZ. De schuld wordt geschat op 800.000 euro, maar dat bedrag neemt nog toe. Om die schuld te vereffenen, is er sprake dat de overheden een deel van de activiteiten van Samusocial overnemen. “Buiten het aflossen van de toeslagen, lijkt het gecumuleerd tekort niet te zijn overwogen door de overheden. (...) De onzekerheid daarover blijft.

De audit specifieert niettemin dat er geen enkele fraude of inbreuk is vastgesteld tijdens dit boekjaar. Bovendien zal de ontslagen oud-directrice geen ontslagvergoeding krijgen, zoals beslist door de raad van bestuur. Die oud-directrice, Pascale Peraïta, lag mee aan de basis van het Samusocial-schandaal, waarbij een deel van de raad van bestuur giften gebruikte om zichzelf extra te vergoeden.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek, Samusocial

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni