Sanering Citroën kost 4 miljoen euro

© Hannes De Geest via Flickr

De sanering van de bodem onder de Citroëngarage zou maximum 4 miljoen euro moeten kosten. Dat heeft minister-president Rudi Vervoort (PS) gezegd in de commissie Territoriale Ontwikkeling van het Brussels parlement.

De kost voor de sanering komt bovenop de aankoopprijs van het gebouw. Die ligt op 20 miljoen euro.

De regering heeft de oude Citroëngarage aangekocht en wil er op termijn een museum voor moderne kunst van te maken. Het Brussels Gewest heeft ook nog geen collectie om in de Citroëngarage tentoon te stellen. Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA) weigert om de federale collectie moderne kunst in de Citroëngarage tentoon te stellen, iets waar minister-president Vervoort op hoopte. Het Gewest zou nu een beroep willen doen op privécollecties.

Ctiroën zal een nieuwe zetel bouwen op het deel van de site van Thurn & Taxis dat eigendom is van de Haven. Daarvoor is een erfpachtovereenkomst gesloten.

Recent raakte al bekend dat een studieteam met de Brusselse architect Benoît Moritz en zijn Rotterdamse collega Wessel de Jonge de mogelijkheden van het gebouw zullen onderzoeken. Naast een museum kunnen er immers nog andere functies een plaats krijgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?