Sans-papiers verhuizen naar ander leegstaand hotel in het centrum

© Google
| Het nieuwe tijdelijk onderkomen van de groep sans-papiers.

De groep mensen zonder papieren die door Brussel trekt, is zaterdagnamiddag verhuisd. De ruim honderd mensen huizen nu in het voormalig Scandic Hotel in de Arenbergstraat, en hebben daarvoor toestemming van de Stad Brussel en de eigenaar van het pand. De groep kan er in ieder geval tijdens de wintermaanden blijven.

De groep sans-papiers die al sinds 2016 door Brussel trekt, is verhuisd naar een nieuw pand ruim vijfhonderd meter verderop. Eerder woonde de groep in het leegstaande Astridhotel, nu zijn de honderd mensen verhuisd naar het voormalig Scandic Hotel in de Arenbergstraat.

De groep heeft daarvoor toestemming van de Stad Brussel en de eigenaar van het pand. Die hebben besloten dat de groep er in ieder geval tijdens de wintermaanden mag blijven. Dat laat de woordvoerder van het collectief, Modou Ndaye, weten. Het gaat om ruim honderd mensen, waaronder 11 kinderen.

Op 1 november moest de groep sans-papiers vertrekken uit het Astridhotel. Daarna was het even zoeken. Het leegstaande pand van hogeschool Odisee bleek niet geschikt, waarna de groep tijdelijk terugkeerde naar het Astridhotel. Daar is inmiddels alles opgeruimd, laat woordvoerder Ndaye nog weten.

sans_papiers_vluchtelingentraject.jpg
De groep heeft al een lang traject door Brussel afgelegd (Peter Dhondt).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?