Schaarbeek dreigt met boetes als De Lijn niet terugkeert naar Brussel-Noord

© PhotoNews
| De Vlaamse openbaar vervoermaatschappij De Lijn neemt geen passagiers meer mee aan de halte onder het Noordstation wegens onveilig en vuil.

Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfaty (Défi) zegt dat De Lijn boetes riskeert als ze haar haltes niet opnieuw onder het Noordstation opent. 'Iedereen moet zijn deel doen,' klinkt het.

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn maakt voorlopig geen aanstalten om haar bussen opnieuw onder het Noordstation te laten stoppen. "Zonder structurele oplossing keren de bussen daar niet terug," klonk het eerder.

De bussen van De Lijn stoppen niet langer in het Noordstation omdat de chauffeurs vrezen voor hun veiligheid. De hygiëne in het station, dat een verzamelplaats is geworden voor onder transmigranten, laat te wensen over.

Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) is niet onder de indruk. "Ze hebben geen toestemming om de haltes in de Vooruitgangsstraat te houden," zegt hij. "Ik wil geen ruzie met De Lijn en gooien met beotes, ik wil gewoon dat De Lijn zijn verantwoordelijkheid opneemt en een deel wordt van de oplossing. De grootste grieven van de chauffeurs zijn grotendeels van de baan. Als iedereen voet bij stuk houdt, komen we nergens."

"Ja, er zijn nog migranten in het station, maar we proberen er een oplossing voor te vinden," zegt hij nog. "Als elk niveau het zijne niet doet, dan vallen alle problemen op de schouders van een kleine lokale burgemeester, die de problemen niet kan oplossen die op een ander niveau zijn ontstaan. Ik roep iedereen op om zijn deel te doen."

Het Brussels Gewest, de betrokken gemeentebesturen, de bevoegde ministers en de verschillende openbaarvervoersmaatschappijen zitten deze week samen om een oplossing voor het probleem van de haltes te vinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?