Schaarbeek haalt 84 containers grofvuil op

© Gemeente Schaarbeek
| De containers op het Plaskyplein.

In tien dagen tijd haalden gemeentewerkers van de gemeente Schaarbeek niet minder dan 84 containers grofvuil op. Tijdens de tweejaarlijkse ophaling werd bovendien bijna 24 ton metaal opgehaald.

Sinds 2015 organiseert Schaarbeek jaarlijks twee campagnes in verschillende wijken om het grofvuil op te halen. In die wijken mogen de inwoners dan tot drie kubieke meter grofvuil deponeren in de containers, op simpel vertoon van hun identiteitskaart.

De laatste campagne, van 30 september tot 11 oktober, was een groot succes. Er werden 84 containers gevuld, plus nog eens 24 ton metaal. Op het Lehonplein werd het meeste afval opgehaald. Op één dag hebben de inwoners niet minder dan 12 containers gevuld.

"Deze actie wordt enorm gewaardeerd door de inwoners en dus gaan we verder met dit soort grofvuilophalingen. Bovendien is het een ideale gelegenheid om de dialoog te promoten tussen de Schaarbekenaar en de netheidswerkers, waarvan het werk niet altijd naar waarde wordt geschat", zegt Deborah Lorenzino (Défi), schepen van Openbare Netheid & Groene Ruimtes.

De volgende campagne voor grofvuil in Schaarbeek vindt plaats in de lente van 2020. Als burgers zich in tussentijd willen ontdoen van grofvuil, kunnen ze daarvoor terecht bij Net Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?