Schaarbeek krabbelt terug over grasboete

KH
© brusselnieuws.be
27/08/2013
De Schaarbeekse dame die een GAS-boete riskeert voor onkruid voor de deur is het slachtoffer geworden van een overijverige ambtenaar. Dat zegt de Schaarbeekse schepen voor Openbare Werken Vanhalewyn (Ecolo). Hij laat weten dat er duidelijkere richtlijnen komen.

Marie-Françoise Dispa kreeg vorige week een brief waarin de gemeente met een boete dreigt omdat ze 'des herbes sauvages', voor haar deur heeft groeien. De geëngageerde buurtbewoner deed daarop haar verhaal in de pers, onder meer op deze site. Ze ging er vanuit dat de gemeente haar tien jaar oude gevelplant viseerde. Voor haar huis beantwoordde immers niets anders - vaag - aan de omschrijving, meende Dispa.

Dinsdag reageert de Schaarbeekse schepen voor Openbare Werken op de heisa die ontstond rond de zaak. "In werkelijkheid heeft de brief van de gemeente het niet over de gevelplant, maar over het gras dat in de voegen van de trottoirkasseien groeit", zegt Vincent Vanhalewyn (Ecolo) aan brusselnieuws.be.

De schepen geeft in één adem toe dat er amper gras op te merken is op het trottoir in kwestie. "Hier is duidelijk sprake van een overijverige ambtenaar. Ik heb deze zaak in het schepencollege ter sprake gebracht vanochtend en we zijn het erover eens dat dit soort sancties enkel voor de meest frappante gevallen van verwaarlozing mag gelden. We zullen daarover richtlijnen aan het personeel sturen."

De groene schepen benadrukt ook dat Schaarbeek niets tegen echte gevelplanten heeft. "Integendeel, we moedigen ze net aan met een premie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni