Schaarbeek ligt weer overhoop met Net Brussel

In Schaarbeek is de dienst Netheid nog maar eens boos op Net Brussel. De gemeentedienst vindt dat Net Brussel de Vooruitgangsstraat aan het Noordstation onvoldoende onderhoudt. De gemeente Schaarbeek heeft maandag zelf 2 ton zwerfvuil uit de spoorwegberm opgeruimd.

De gemeente schoot in actie na verschillende klachten van buurtbewoners. "We konden de zaak laten verloederen maar we willen de burger niet van het kastje naar de muur sturen," zegt Geert Pierre van de gemeentelijke netheidsdienst. "Nu wensen we een reactie van Net Brussel want wij hebben werk genoeg."

Volgens de gemeente Schaarbeek is Net Brussel verantwoordelijk, omdat het om een gewestweg gaat. Net Brussel schuift de verantwoordelijkheid door naar spoorbeheerder Infrabel.

Schaarbeek haalde eerder al verschillende keren uit naar Net Brussel toen het huisvuil niet werd opgehaald door stakingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?