Schaarbeek organiseert campagnedag tegen geweld op vrouwen

© Gemeente Schaarbeek
| De gemeente doet mee aan de campagne Paarse Handen.

De gemeente Schaarbeek neemt donderdag, op de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen, deel aan de campagne 'Paarse Handen' met een reeks activiteiten en evenementen. Het schepencollege stapt zondag ook mee in de nationale betoging.

In het Huis van de Vrouw in de Josaphatstraat loopt nog tot 10 december de fototentoonstelling So, So, Solidariteit... met de vrouwen wereldwijd! De vernissage van deze expo vindt woensdagavond al plaats om 18 uur, op de middenberm aan het kruispunt van de Josaphatstraat met de Louis Bertrandlaan.

Op donderdag, wanneer internationaal geprotesteerd wordt tegen geweld op vrouwen, zendt het Huis van de Vrouw de film Yalda, la nuit du pardon uit om 19.30 uur. De aangrijpende prent vertelt het verhaal van de Iraanse Maryam, die beschuldigd wordt van de moord op haar veel oudere man en ter dood veroordeeld is.

Nog op donderdag (om 20 uur) wordt in het Cultureel Centrum van Schaarbeek een theaterstuk gespeeld door Laure Chartier. Nadien kan je in gesprek gaan met de actrice zelf, maar ook met Dominique Deshayes van Amnesty International, een vertegenwoordiger van de politiezone Noord en Dominique Mussche, hoofd van Amnesty Schaarbeek.

Tot slot stapt het schepencollege zondag ook mee in de mars voor vrouwen, georganiseerd door het platform Mirabal. Afspraak om 13 uur aan de Kunstberg.

"Naast deze aandacht voor de symbolische dag van 25 november, strijdt Schaarbeek het hele jaar door tegen geweld op vrouwen," zegt Sihame Haddioui (Ecolo), schepen van Gelijke Kansen. Volgende maand maakt zij de balans op van alle acties die in Schaarbeek werden gevoerd om geweld op vrouwen collectief aan te pakken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?