Schaarbeek plaatst parkeermeters in Brussel-Stad

De gemeente Schaarbeek heeft in de Navezstraat een aantal parkeermeters geplaatst. Op zich geen groot nieuws, tot blijkt dat enkele Schaarbeekse meters op grondgebied van Brussel-Stad staan.

Even uitleggen: een deel van de Navezstraat ligt in Brussel, een ander deel in Schaarbeek. Maar het wordt pas echt ingewikkeld voor het deel tussen de Lambertmontlaan en de Stephensonstraat. Daar ligt namelijk de rijweg en één trottoir in Schaarbeek en een ander voetpad (richting kanaal en spoorweg) op grondgebied van de stad Brussel.

Laat op dat Brusselse voetpad nu toch enkele parkeermeters van de gemeente Schaarbeek staan. Probleem is dat bewoners van de Navezstraat die in Brussel wonen ook een parkeerkaart krijgen van de stad Brussel. Die is voor alle duidelijkheid niet geldig in Schaarbeek. "Wij hebben contact opgenomen met de gemeente Schaarbeek, maar een akkoord is er nog niet," zegt de woordvoerder van burgemeester Freddy Thielemans (PS). Hij bevestigt dat het gaat om "drie à vier" parkeermeters. Een tiental huizen zit in de penarie door deze situatie.

"Dit soort toestanden doet zich wel vaker voor aan de grenzen van de stad," zegt woordvoerder Nicolas Dassonville nog. "Meestal worden in die buurt de bewonerskaarten van zowel de stad als de gemeente erkend. Maar in de Navezstraat is er nog geen akkoord, hoewel wij al verscheidene contacten hebben gehad met Schaarbeek. We hebben wel de garantie dat de meters niet in werking treden voor er een akkoord is."

De gemeentegrenzen in Brussel zorgen wel vaker voor kafkaiaanse situaties. In oktober vorig jaar moest de gemeente Anderlecht al enkele parkeermeters weghalen aan de Poincarélaan. Het voetpad daar ligt dan wel in Anderlecht, de rijweg is Brussels territorium.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?