Schaarbeek vraagt gewest om actie over verwaarloosd stuk groen Aarschotstraat

© MV via Facebook
| Gewestelijk grasperkje in vuile toestand. Hoek Aarschotstraat en Koninginnelaan.

De gemeente Schaarbeek vraagt het gewest om een grasperk op de hoek van de Aarschotstraat met de Koninginnelaan op te ruimen en af te sluiten. Ze doet dat na klachten van buurtbewoners. Volgens de Schaarbekenaren ligt het grasperk er elke dag vuil bij en trekt het ook daklozen en druggebruikers aan.

Kaartje_Vieze_Plek
© Capture Google Maps

Het was een buurtbewoonster die de gemeente aansprak via de Facebookpagina "Achille Collignon", de social media community van de gemeente. In haar post klaagt de vrouw over het zwerfvuil maar ook over de dronken mensen en druggebruikers die er sinds enkele weken rondhangen. "Gisteren zag ik gewoon op klaarlichte dag een vrouw zichzelf een drugspuit zetten", schrijft de Schaarbeekse nog in haar post.

In het antwoord van de gemeente lezen we dat de sociale diensten van de Schaarbeek zijn ingelicht en dat er eerstdaags zal worden ingegrepen. Net Brussel zou ingeschakeld worden voor de opkuis.

Volgens Alice Dobrynine, kabinetsmedewerkster van dienstdoend burgemeester Cécile Jodogne (Défi) heeft de gemeente de eigenaar van het stukje grond gecontacteerd. Dat is het Brussels gewest. "Als het gewest er een parkje wil van maken, goed. Maar dan moet je het zodoende ook inrichten. Anders moet je het afsluiten", zegt ze in La Dernière Heure.

De gemeente is van oordeel dat het niet zo verder kan en dat er snel moet worden ingegrepen. Aan de redactie van BRUZZ laat de gemeente weten dat dat vrijdag of ten laatste begin volgende week gebeurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?