Schaarbeekse nachtclub wil niet weten van verplichte sluiting

© Google Maps

Nachtclub Le Snob op de Leuvensesteenweg heeft geen oren naar een bevel tot sluiting die de gemeente Schaarbeek oplegde. Op 18 december moest de nachtclub voor een maand de deuren sluiten, maar nog geen week later bleek het verbod al overplakt en is het etablissement opnieuw open.

Op 18 december ondertekende waarnemend burgemeester van Schaarbeek Cécile Jodogne (Défi) het politiebesluit waarin stond dat nachtclub Le Snob gedurende een maand lang de deuren moest sluiten. Aan de oorzaak liggen allerlei inbreuken gaande van verstoring van de openbare orde en vrijwillige slagen en verwondingen tot het niet naleven van de sluitingsuren en het niet respecteren van de verplichtingen in de milieuvergunning.

Het verbod moest ingaan vanaf 48 uur na kennisgeving. Concreet betekent dat dat de nachtclub vanaf zondag om 11 uur ’s ochtends verplicht was de deuren te sluiten. Maar op zondagavond merkte een buurtbewoner dat de club alweer geopend was.

“De buurt was erg opgelucht toen bleek dat de burgemeester beslist had de club voor een maand te sluiten,” vertelt de buurtbewoner die anoniem wenst te blijven, aan BRUZZ. “De overlast omvat immers meer dan nachtlawaai. Er komt ook geweld, verkeersonveiligheid en afval bij kijken. Er hebben bovendien op korte tijd al drie branden gewoed.”

Maar nu blijkt dat de uitbater het verbod overplakt heeft, en de club eenvoudigweg opnieuw opende. “Eén van onze patrouilles heeft inderdaad gemerkt dat de club ongeoorloofd open was op zondag,” vertelt politiewoordvoerster van politiezone Brussel-Noord Audrey Dereymaeker aan BRUZZ.“Er werd een pv opgesteld en een bestuurlijk verslag naar de burgemeester verzonden,” aldus Dereymaeker. “Zij kan nu beslissen over mogelijke sancties.”

verbod overplakt le snob nachtclub
© BRUZZ
| Het verbod voor nachtclub Le Snob werd overplakt

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?