Schaarbeekse tiener in levensgevaar na CO-vergiftiging

© Google Streetview

In Schaarbeek is dinsdagavond een 14-jarig meisje in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis na een CO-vergiftiging. Ook vier andere personen, waarbij een moeder en haar baby, moesten naar het ziekenhuis gebracht worden.

De hulpdiensten werden dinsdagavond omstreeks 21.15 uur opgeroepen naar een woning in de Daillylaan in Schaarbeek, omdat een 14-jarig meisje zich onwel voelde in de badkamer. De noodcentrale vermoedde meteen dat het om een CO-intoxicatie ging en stuurde de nodige diensten mee.

Ter plaatse troffen de ambulanciers het meisje bewusteloos aan in de badkamer, omringd door haar ouders en twee buurvrouwen. In die badkamer stelde de brandweer een hoog CO-gehalte vast, van 0,12 procent. Een blootstelling gedurende een uur aan dat percentage kan dodelijk zijn. Alle aanwezigen werden geƫvacueerd en alle ramen werden geopend om de woning te ventileren.

Het veertienjarige meisje werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze een behandeling onderging in een hyperbare kamer. Alle andere bewoners van het gebouw werden ter plaatse onderzocht door een MUG-arts. Drie van hen konden ter plaatse verzorgd worden, maar de ouders van het meisje en een moeder en haar baby moesten ook voor verzorging naar het ziekenhuis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?