Secretaresse licht vakbond ACOD op voor 400.000 euro

© Photo News

Het Brusselse gerecht is een onderzoek gestart naar diefstal en valsheid in geschrifte bij ACOD. De vakbond legde zelf klacht neer, omdat een gewezen directiesecretaresse de socialistische vakbond voor meer dan 400.000 euro zou hebben opgelicht. De vrouw in kwestie werd onmiddellijk ontslagen.

De verduistering zou al sinds 2014 aan de gang zijn. Volgens de kranten van Mediahuis gaat het om een directiesecretaresse uit Denderleeuw die toegang had tot een bestand van elektronische handtekeningen om facturen te betalen.

Hoe de wanpraktijken precies aan het licht kwamen en hoe het komt dat dit zo lang kon aanslepen, is voorlopig niet duidelijk. Politie en parket in Brussel zijn de zaak aan het uitpluizen, maar het onderzoek is nog pril.

Bij ACOD zelf zitten ze verveeld met het incident en zijn ze karig met commentaar. "Er is een personeelslid ontslagen om dringende reden. Maar dat heeft niets te maken met de werking van de vakbond", aldus voorzitter Chris Reniers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?